İnsanların sevdiklerini sonsuzluğa uğurlama ve bir mezara sahip olma hakkının elinden alındığı yerde bayramların bayram gibi yaşanamayacağını belirten Cumartesi Anneleri, “Karanfil bırakacak bir mezarımız yok. Bizim mezarımız Galatasaray oldu” dedi.
Cumartesi Anneleri, kayıpların akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 699’uncu kez Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Eylemde “Failler belli, kayıplar nerede?” pankartı açılırken, gözaltında kaybedilenlerin fotoğrafları taşındı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Hüda Kaya, Gülistan Koçyiğit ve Filiz Kerestecioğlu’nun da katıldığı eyleme çok sayıda Cumartesi İnsanı katıldı.
Eylemde ilk olarak söz alan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü haftasına çağrı yaparak, kayıp yakınlarıyla dayanışmayı büyütmeye ve destek verme talebinde bulundu.
OCAK: İŞLEDİĞİNİZ SUÇLARLA YÜZLEŞECEKSİNİZ