AKP’nin seçim savaşı tırmanıyor: TSK Şengal ve Mahmur’u savaş uçaklarıyla vurdu

0 406
image_pdf

Seçim sürecine yine savaşla giren AKP, Halep’in kuzeyindeki Tel Rıfat’ın ardından akşam saatlerinde de Şengal, Karaçok ve Mahmur’u hedef aldı

Yine bir seçim sürecine Kürtlere yönelik sınır ötesi harekatla giren AKP, savaşı geniş bir alanda sürdürüyor. Tayyip Erdoğan’ın “Fırat’ın doğusu operasyonuna birkaç gün içinde başlıyoruz” açıklamasının üzerinden 24 saat geçmeden Halep’in kuzeyinde Tel Rıfat’ta yaşanan çatışmaları, akşam saatlerinde de TSK’nin Şengal (Sincar), Karaçok Dağı ve Mahmur Kampı’na savaş uçaklarıyla düzenlediği hava harekatı takip etti.

Şengal IŞİD’den kurtarılınca

Ezidi Kürtlerin yaşadığı Şengal dağı IŞİD istilasına uğradığında HPG ve YBŞ güçleri tarafından kurtarılmış, o dönemde “öfkeli çocuklar” adlandırdığı IŞİD’e karşı tutum almayan AKP iktidarı Kürt hareketinin kazandığı inisiyatifi tehdit olarak tanımlayarak Şengal’i hedef tahtasına koymuştu.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada hava harekâtı “Birlemiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesi çerçevesinde uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları” ile gerekçelendirildi.

Protestolar ve karşı eylemler

Mahmur Kampı’na yönelik hava saldırılarında üç öz savunma üyesi yaşamını yitirirken, saldırıların ardından dışarı çıkan kitle “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun İhanet”, “Şehid namirin” sloganları atarak bir protesto gösterisi düzenledi.

Öte yandan Kürt güçlerinin hala düşük yoğunluklu bir gerilla savaşı yürüttüğü Afrin’de TSK ve beraberindeki cihatçı grupları hedef alan saldırılar sürüyor. akşam saatlerinde düzenlenen bir bombalı motosiklet saldırısında en az 6 kişi yaşamını yitirdi.

image_pdf
Bunları da beğenebilirsin

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.