Siyonist proje “İsrail”e Filistin topraklarında varlık kazandıran İngiliz, Amerikan ve Fransız emperyalizmi ve işbirlikçileri “iki devletli çözüm” kisvesi altında adım adım Filistin’i yok oluşun eşiğine getirdiler.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, Fransa’nın Filistin Devleti’ni tanıyacağını ve eylül ayında BM Genel Kurulu’nda bu kararı resmen açıklayacağını duyurması ile “iki devletli çözüm” tartışması 28-29 Temmuz tarihlerinde Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsünde yeniden gündem oldu. Halbuki Filistin Devleti 145 BM üyesi ülke tarafından tanınmaktadır ve 2012’den beri Birleşmiş Milletler’de üye olmayan bir gözlemci devlet statüsündedir.
28- 29 Temmuz tarihli “iki devletli çözüm” konulu BM konferansında Katar, Mısır, Ürdün ve T.C. tarihinde Amerikan emperyalizminin en kullanışlı işbirlikçisi Erdoğan liderliğindeki Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Arap ve Müslüman 16 ülke, Arap Birliği ve Avrupa Birliği, “New York Deklarasyonu”nu imzaladılar.
Fransa ve Suudi Arabistan’ın öncülüğünde düzenlenen “iki devletli çözüm” gündemli BM konferansında “New York Deklarasyonu”nun altına imza atan ülkeler, Hamas’ın 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonunu “kınamakla” yetinmeyip, aynı zamanda “anti-semitist” ilan ettiler. Sadece Hamas’ın değil, silahlı bütün Filistinli direniş örgütlerinin silahsızlandırılmasını ve Gazze’deki yönetimin kukla Mahmut Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi’ne devredilmesi çağrısında bulundular.
Emmanuel Macron’un, Fransa’nın Filistin Devleti’ni tanıyacağını açıklaması ve “New York Deklarasyonu”nun altında yatan asıl gündem, “İbrahim anlaşmaları” için sıraya dizilmiş işbirlikçi hainlerin siyonist varlık “İsrail”le “normalleşmelerinin” önündeki en büyük engel silahlı Filistin direnişini tasfiye etmektir. Filistinlilerin geri dönüş hakkını hükümsüz kılmaktır. Filistin topraklarının her zerresinin, her karışının işgalci varlık “İsrail” tarafında gasp edilmesidir.
Emperyalizmin, siyonizmin ve işbirlikçilerinin bu aşamada hedeflediği direniş eksenindeki Gazze-Filistin cephesini “tasfiye” etmektir. Bu gerçekleştiğinde Amerika-İsrail liderliğinde yeni bir bölgesel düzenin kurulmasının önündeki önemli bir engel daha ortadan kaldırılmış olacak. “New York Deklarasyonu” bunun “imzalı-mühürlü” belgesidir.
Bu deklarasyona imza atanlar şunu bilmeli: Sizler, kendi halkınızın da, Filistin halkının da, dünya halklarının da düşmanısınız. Sizler, İkiyüzlüler ve riyakarlarsınız, Emperyalizmin ve siyonizmin tasmalı köpeklerisiniz.

