UNUT(TUR)MA!
16 Şubat 1969: Dolmabahçe’de demirli ABD’ye ait 6. Filo’yu “KIBLE” yapıp namaz kıldılar. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve Komünizmle Mücadele dernekleri (KMD) üyesi ABD devşirmesi, Kanlı pazarın ELİ KANLI KATİLLERİ işte bunlar.
- KANLI PAZAR
16 Şubat 1969 Pazar günü İstanbul’da ABD’lileri bile şok eden bir olay yaşandı: Kamyonlarla ve otobüslerle Anadolu’nun her yanından taşınan ihvancı-faşist komandolar, Dolmabahçe’de demirli 6. Filo’ya ait bir gemiyi “kıble” yapıp namaz kıldılar.
Tekbirlerle kılınan “cihad” namazından sonra “Ya tam susturacağız, ya kan kusturacağız”, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” sloganlarıyla Taksim’e yürüdüler. Burada binlerce militana bomba, taş, sopa, satır dağıtıldı. Taksim’e Anti-emperyalist gençlik liderlerinin resimleri asıldı. Duvarlara “Görüldüğü yerde öldürün” ilanları yapıştırıldı.
Taksim Meydanı’na giren korunmasız halk, karşısında birden bire bu “Amerikan cihatçılarını” buldu. Polisle birlikte halkın ve Anti-emperyalist gençlerin üstüne saldıran ihvancı, Irkçı-Faşistler, ellerindeki bombalar ve bıçaklarla birçok kişiyi yaraladı; Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan’ı ise katledildi.